Amaç öğrencilerimizin ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici işlerde çalıştırılarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmaları sağlayarak iş disiplini edinmiş üretken bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.
Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde öğrenci olarak geçici işlerde çalıştırılan ve işçi sayılmayan öğrenciye denir.
Ön lisans, lisans ve lisansüstü (tezsiz ve özel öğrenci hariç) programlarından herhangi birine kayıtlı olan, normal eğitim öğretim süresi içerisinde öğrenim gören ve disiplin cezası almamış öğrencilerimiz kısmi zamanlı olarak Üniversitemizde Kısmi Zamanlı Öğrenci statüsünde çalışabilirler.
Öğrenciler iş ve işlemlerin daha hızlı ve verimli yürütülebilmesi amacıyla, o birimdeki çalışma düzenini aksatmadan yönetici, memur ve öğretim elamanlarına katkıda bulunmakla yükümlüdürler. Genel olarak ofis işlerinde, uzmanlık gerektirmeyen işlerde, eğitim gördüğü konu ile ilgili işlerde çalışırlar.
Öğrenciler başta birimlerin öğrenci ve not işlerinde olmak üzere birimlerdeki temizlik, taşıma vb. gibi ağır işlerde çalıştırılamazlar.
Çalışma süresi günlük en fazla 5 saat, haftada 15 saat ve ayda 60 saati geçemez.
Çalıştığınız saat miktarına göre aldığınız ücretler değişmektedir. 2023-2024 Eğitim öğretim dönemi için 60 saat çalışan bir öğrenci 1.200 TL ücret alabilecektir.
Çalışma süresinin haftanın günlerine dağılımını, işin başlama ve bitim saatlerini çalıştığınız yerin birim yöneticileri belirler.
Kanunlarda milli bayram ve genel tatil olarak kabul edilen günlerde, hafta sonu, gece ve resmi tatil günlerinde öğrenci çalıştırılamaz.
Hayır, çalışamazsınız, iki farklı birimde çalışma hakkı bulunmamaktadır.
Üniversitemizde kısmi zamanlı olarak öğrenci olarak çalıştığınızda herhangi bir bursunuz kesilmez. (bknz 2547 say. Kanun 46. Maddesi)
Çalışıyor olmanız aileniz üzerinden almış olduğunuz GSS sonlandırmaz. Yine aileniz üzerinden sağlık yardımı alabilirsiniz.
SGK’ dan yetim maaşı alan öğrenciler, kısmi zamanlı olarak çalıştıklarında maaşları kesilmez.
Çalışıyor olmanız aileniz üzerinden almış olduğunuz GSS sonlandırmaz. Yine aileniz üzerinden sağlık yardımı alabilirsiniz.
Öğrenci alımları her Eğitim-Öğretim döneminin başında (Ekim ayı) yapılmaktadır. İhtiyaç olması durumunda dönem ortasında (Şubat ayı) yapılmaktadır. Bu dönemler haricinde öğrenci alımı yapılmamaktadır.
Birimler kısmi zamanlı öğrenci alımı yapılan dönemlerde her bir iş için ayrı ayrı olmak üzere iş ilanlarını ilan panolarında yayınlarlar. Öğrenciler de Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının web sayfasında bulunan FR-123 -İş Başvuru Formunu doldurarak formu çalışmak istediğiniz birime teslim edebilirler.
Akademik ve İdari Birimlerde bulunan Kısmi Zamanlı Öğrenci Seçme Komisyonu yapmaktadır.
Önceki Ayın 15’ i ile içinde bulunulan ayın 14’ ü bir maaş dönemi kabul edilmektedir. Bu döneme ait 1 aylık maaşınız en geç ayın 25 ine kadar banka hesabınıza yatırılmaktadır.
1. FR-127 Kısmi Zamanlı Öğrenci Sözleşme Formu,
2. SGK Müstehaklık Belgesi, (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi ( e-devletten alınabilir)),
3. FR 134 Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı Dilekçesi,
4. Kimlik Fotokopisi,
5. Öğrenci Belgesi,
6. 1 Adet Fotoğraf,
7. İBAN Numarası ( Halkbank²a ait olacak, Jet Kartın İBAN Numarası da olabilir,)
8. FR-339 KVK Mevzuatı Uyarınca Kısmi Zamanlı Öğrenci Başvuru ve İşe Alım Süreci İle İlgili Aydınlatma Metni.
Evet, tekrar evrak getirmelisiniz. Evraklarınız yeni tarihli olmalı.
Üniversitemizde kısmi zamanlı olarak çalışmış ve çalışacak öğrencilerimiz için ilgili kanun hükümleri gereği emeklilik ile ilgili uzun vadeli sigorta kolları primi yatırılmadığından emeklilik için herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.